Binnen het team van Kliniek Klaver4dieren is dierenarts Sanne gespecialiseerd in acupunctuur bij honden en katten. Na haar studie diergeneeskunde heeft zij de opleiding voor humane acupunctuur gevolgd. Hierna heeft Sanne een specifieke opleiding afgerond voor acupunctuur bij honden, katten en andere dieren IVAS (International Veterinary Acupuncture Society). Sanne is lid van de SNVA (Samenwerkende Nederlandse Veterinaire Acupuncturisten) en heeft ondertussen reeds veel ervaring met deze geneeswijze.

Dé specialist in acupunctuur bij honden en katten

Acupunctuur is een Chinese geneeswijze die reeds duizenden jaren wordt gebruikt om de energiehuishouding bij mens en dier terug in balans te brengen. De verschillende acupunctuurpunten zijn onderling verbonden door zogeheten meridianen (ook wel energiebanen genoemd). Het zijn deze meridianen (kringlopen) die bij bepaalde aandoeningen met deze techniek geprikkeld kunnen worden. Door het gericht zetten van naaldjes wordt levensenergie (Chi) gericht aangestuurd en het lichaam geprikkeld tot de aanmaak van stoffen die het genezingsproces voor langere tijd stimuleren. Voor de behandeling van uw huisdier bij onze kliniek in Dodewaard, zijn vaak meerdere sessies nodig om het gewenste resultaat te behalen.
 

Hoe gaat een behandeling van acupunctuur bij honden, katten en andere dieren in z’n werk?

Acupunctuur bij dieren gaat relatief eenvoudig. Natuurlijk is het in het begin wel even wennen (voor dier en eigenaar), maar vaak is de rust binnen enkele minuten wedergekeerd en kan de acupunctuurbehandeling rustig worden afgemaakt. Een behandeling bij onze dierenkliniek in de omgeving van Elst bestaat meestal uit meerdere sessies. De eerste drie tot vier weken wordt uw huisdier eenmaal per week gedurende 20-30 minuten behandeld. Daarna evalueren we de behandeling (kijken of het werkelijk aanslaat). Indien dit het geval is, dan proberen we de behandeling af te bouwen door de periodes tussen de behandelingen te verlengen.
 

Indicaties voor de behandeling van acupunctuur

  • Bot- en spierproblemen (bijv. artrose)
  • Rugproblemen (bijv. hernia en spondylose)
  • Chronische diarreeklachten
  • Huidproblemen
  • Gedragsproblemen(bijv. verlatingsangst)

Naast acupunctuur bij honden kunnen uiteraard ook katten of andere dieren worden behandeld door onze dierenarts in Gelderland.

Kom langs voor een diervriendelijke acupunctuurbehandeling

Het uiteindelijke doel van acupunctuur bij honden, katten of andere dieren is om op een diervriendelijke manier pijn en allerlei chronische klachten te verlichten zodat u en uw huisdier weer als vanouds van het leven kunnen genieten! Voor een behandeling van acupunctuur bij dieren door Sanne Melief-Berman kunt u bellen naar onze kliniek te Dodewaard op het telefoonnummer 0488 – 41 00 40.