Dierenarts Atjo Westerhuis

Atjo Westerhuis

Atjo werkt op woensdag van 9.00 tot 13.00 uur.
Telefonisch spreekuur van Atjo is op woensdagmiddag van 13.30 tot 14.00 uur

Atjo Westerhuis is al bijna 40 jaar wijd en zijd bekend als een zeer ervaren regulier* en homeopathisch werkende dierenarts en docent veterinaire homeopathie in binnen en buitenland. *Reguliere diergeneeskunde = universitaire of wetenschappelijke diergeneeskunde, inclusief reguliere diagnostiek, chirurgie en tandheelkunde. Hij is oprichter (1977), voorzitter (1977 – 1987) en erelid (vanaf 1987) van de Groep Veterinaire Homeopathie van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD); thans bekend onder de naam: Studiegroep Complementair Werkende Dierenartsen KNMvD.

Van 1977 – 1997 was hij adviseur bij VSM Geneesmiddelen, producent van homeopathische en fytotherapeutische geneesmiddelen in Alkmaar.
In 1986 heeft hij de International Veterinary Association for Veterinary Homoeopathy opgericht; daar zijn inmiddels meer dan 20 landen bij aangesloten. 
Hij is auteur van o.a. het bekende boek Hond & Homeopathie (1ste druk 1989, 2de druk 2000), dat ook in het Duits is vertaald (Homöopathie für Hunde, 7 drukken sinds 1991) en in het Engels (Your Dog and Homoeopathy, 2000).
Van 1973 – 1983 is hij voorzitter geweest van de Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen; hij heeft zich vooral hard gemaakt voor de gezondheid in de fokkerij van beide rassen.

Atjo Westerhuis
Thans is hij voorzitter van De Wetterhoun Vereniging Nederland. In het nieuwe fokbeleid van DWVN, dat inmiddels (september 2012) is aangenomen door de Algemene Ledenbvergadering te Sneek, staan gezondheid / vitaliteit en gedrag bij de beoordeling van de (fok)honden voorop. Een belangrijk hulpmiddel om de gezondheid / vitaliteit binnen een ras te verbeteren is verlaging van de verwantschapsgraad. Een en ander heeft tot gevolg dat er (veel) meer variatie zal ontstaan in exterieur. Atjo Westerhuis is opgegroeid met Friese Stabij’s, later Wetterhounen en nu nog in het bezit van de imposante Wetterhoun ‘Douwe’ en importeerde een Arubaanse straathond uit de dodencel naar Nederland.

Atjo Westerhuis heeft in de kynologie vooral bekendheid gekregen in de afgelopen 3 decennia door zijn even leerzame als humoristische lezingen voor een groot aantal kynologen verenigingen door het hele land. Hij heeft tot nu toe intensief als practicus voor gezelschapsdieren gewerkt in Dierenartsenpraktijk Wageningen / Dierenkliniek Korenoord (1973 – 2000) en (WHG) Westerhuis Kliniek voor Gezelschapsdieren in Dodewaard (2001 – heden); beide praktijken zijn door hem opgericht. Samen met Bert van Luin heeft hij in 2005 WHG Dierenartsen opgericht; van 2005 – 2011 was hij veterinair directeur. Tot 1.1.2013 behoorden naast WHG Westerhuis Kliniek voor Gezelschapsdieren in Dodewaard, WHG Dierenziekenhuis Alkmaar, WHG Dierenziekenhuis Rotterdam en WHG Roest Praktijk voor Gezelschapsdieren tot de WHG Groep.

Zijn motto is: 
Beproefde homeopathie integreren in hoge kwaliteit reguliere diergeneeskunde; iedere keer volledig bewust van onze professionele verantwoordelijkheid 
 .. Het hoogste doel van genezen is een snel, patiëntvriendelijk en duurzaam herstel van de gezondheid, ofwel opheffen en vernietigen van de ziekte in haar volle omvang via de kortste, veiligste en minst nadelige weg ….” 
Samuel Hahnemann (1754 – 1842), „ontdekker“ van de homeopathie 
 
En hij spreekt de hoop uit, dat een grote verzameling van beproefde praktijkresultaten in de toekomst een bijdrage zal leveren aan het stoppen van die contraproductieve ‘vete’ tussen homeopathie en wetenschap en aan het zetten van de eerste stappen naar goede wetenschappelijke onderbouwing van de homeopathie, zowel van het werkingsprincipe en als van de klinische effectiviteit.