Ellen Boeder

Ellen Boeder

Al vanaf dat ik een klein meisje was, ben ik dol op dieren. Zodra ik ergens een paard, een koe of een schaap in de wei zag staan, wilde ik er naar toe om het te aaien. Als ik onderweg een hondje tegenkwam, stond ik stil om hem even over z’n kopje te strijken. Het was dus ook geen moeilijke keus voor mij om voor mijn beroep ‘iets met dieren’ te kiezen. De opleiding voor paraveterinair heb ik gevolgd op het Cursuscentrum Dierverzorging te Barneveld. Bij deze opleiding is het vooral belangrijk dat je veel stage loopt, zodat je alle vaardigheden in de praktijk kunt leren. In december 2012 heb ik, na 2 jaar leren, mijn diploma gehaald. 

Één van mijn stages heb ik gedaan bij WHG Westerhuis, wat later Dierenkliniek Klaver4Dieren werd. Dat beviel van beide kanten zo goed, dat ik hier sinds november 2012 een baan heb als paraveterinair. Elke dag ga ik met veel plezier hier naar mijn werk, en elke dag is weer anders. Dat maakt het werk erg afwisselend. 
Thuis ben ik ook nog druk met dieren; ik heb wallaby Jojo, 2 ezels, 2 geitjes en een aantal kippen en konijnen. Zij zorgen elke dag voor mijn ontspanning en maken mij altijd weer blij. Ik vind het vooral leuk om mijn ezels van alles te leren; van kunstjes tot voor een karretje lopen.